معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی کردستان گفت: گونههایی که در محدوده تکاملی خود پراکنش دارند، بومی محسوب میشوند.
به گزارش خبر کشاورزی آنلاین، شهاب محمدی اظهار کرد: در محدوده های پراکنش گونههای بومی، اغلب انسان دخالتی نداشته است و این گونهها میتوانند دامنه پراکنش کوچک یا وسیعی داشته و یا گاهاً گسترههای یک یا چند کشور را اشغال کنند.
وی افزود: گونهای مانند خرس قهوهای که در بیشتر نقاط کشور و خیلی از قارهها پراکنش داشته و بومی آن کشورها هم محسوب میشود در استان کردستان هم وجود دارد و جزء گونههای بومی استان محسوب میشود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان، بیان کرد: تاکنون از ۱۹۴ گونه پستاندار شناسایی شده در کشور بیش از ۳۱ گونه، از ۵۲۱ گونه پرنده شناسایی شده در کشور حدود ۲۸۰ گونه، از ۲۰۶ گونه خزنده شناسایی شده در کشور ۲۳ گونه، از ۲۰ گونه دوزیست شناسایی شده در کشور ۶ گونه و از ۱۷۴ گونه ماهی ۱۵ گونه بومی استان کردستان است. از میان گیاهان تاکنون بیش از ۱۷۵۰ گونه گیاه بومی در استان کردستان شناسایی شده است.
محمدی افزود: در دانش زیست شناسی حفاظت گونه های اندمیک و بومی در اولویت برنامه های حفاظتی قرار دارد و در استان کردستان برای حفظ و حراست از گونه های بومی تاکنون پنج منطقه حفاظت شده و شش منطقه شکار ممنوع ایجاد شده و تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان قرار گرفته اند.
وی افزود: کل و بز، قوچ و میش ارمنی، گرگ، روباه معمولی، شغال، کفتار، کبک، کبک چیل، عقاب طلایی جزء گونه های بومی استان محسوب می شوند. با ابراز تأسف که عوامل متعددی همچون تخریب و از دست رفتن زیستگاههای طبیعی، تغییر در ساختار زیست بومها، حضور گونههای مهاجم و بیگانه، بهره برداری بی رویه، آلودگیها و تغییرات اقلیمی گونههای بومی را تهدید میکنند، ضروری است برای مقابله با هرکدام از این عوامل تمهیدات لازم اتخاذ شود و مشارکت جدی همگانی بویژه مسئولان، متخصصان، سمنها و فعالان زیست محیطی در دستور کار قرارگیرد./ ایسنا