رییس اداره حفاظت محیط زیست شیروان گفت: وحوش حیات وحش منطقه گلیل به دلیل سرما و برف برای یافتن غذا به حاشیه روستاها کشانده شدهاند.
به گزارش خبر کشاورزی آنلاین، حمید فخرانی افزود: ارتفاع برف اخیر در برخی مناطق گیل را بیش از ۱۰سانتیمتر عنوان کرد و براساس پیشبینیها هواشناسی بارش برف تا اوخر هفته در این منطقه تشدید میشود.
وی خاطرنشان کرد: توصیه میشود شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه شکار و صید مراتب را به نزدیک ترین پاسگاه محیط بانی یا ادارات حفاظت محیط زیست گزارش دهند. روستای کوسه که نزدیکترین روستا به منطقه گلیل شیروان است اواخر آذرماه با ۱۲ درجه سانتیگراد زیر صفر به عنوان سردترین منطقه کشور بود. سه تن علوفه برای وحوش منطقه حفاظت شده گلیل تامین شده که این میزان علوفه توسط خیرین و این اداره انجام شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شیروان با بیان اینکه سالانه تا هفت تن علوفه برای وحوش این منطقه خریداری و توزیع میشود گفت: تامین علوفه، آبرسانی در مناطق مورد نیاز و لایروبی، ترمیم چشمهها و آبشخورها، به صورت مستمر از دیگر فعالیتهایی است که با جدیت توسط این اداره صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.
فخرانی افزود: برای زمستان امسال، ۱.۵ تن علوفه ذخیره داریم و این امر را تنها برای جلوگیری از ورود حیات وحش به باغهای کشاورزی انجام میدهیم. همه ساله بخشی از علوفه وحوش با کمک خیران و مردم و مابقی توسط اداره حفاظت محیط زیست تامین می شود که امیدواریم با اعتبارات تخصیصی و کمک خیرین در حوزه تغذیه حیات وحش گامهای مطلوبی برداریم.
وی با بیان اینکه برخی از وحوش برای تغذیه در فصل سرما به باغها و اراضی کشاورزی پناه میبرند افزود: توصیه میشود شهروندان در صورت مشاهده حضور حیوانات در مناطق مسکونی بدون آزار و اذیت آنها، فورا مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با ۱۸ هزار هکتار وسعت در شمال شهرستان شیروان و مرز بین ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیره گاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است. این منطقه در ۸۵ کیلومتری شهر شیروان قرار دارد که با توجه به دارا بودن ویژگیهای خاص طبیعی از جمله جنگلهای انبوه ارس و گوناگونی پوشش گیاهی و نیز زیست خالص ترین قوچ اوریال، در ۲۷ تیرماه ۱۳۵۰ به عنوان منطقه حفاظت شده زیست محیطی اعلام شده است.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی دارای آب و هوایی عموما کوهستانی، با شیب های تند و دره های عمیق و صخرههای مرتفع است، این منطقه قسمتی از رشته کوه های موسوم به کپه داغ را تشکیل می دهد و از مناظر زیبایی برخوردار است. شهرستان شیروان با گستره ۳۷۸۹ کیلومترمربع، علاوه بر منطقه حفاظت شده مرزی «گلیل و سرانی» که به عنوان زیست کره به ثبت جهانی رسیده، مناطق بکر زیست محیطی «زوارم و گلیان، بوستان شیرکوه، ییلاقات گیلنامانلو، بوانلو و نیز چپانلو» را در خود دارد که زیستگاه انواع پرندگان و جانوران وحشیست./ تابناک