زراعت و باغبانی

پروژه آبیاری زعفران، توسط پژوهشگران بیرجندی ثبت بین المللی شد

پروژه بهبود کارآیی سامانه‌های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران) به همت اعضای هیات علمی دانشگاه بیرجند در کنسرسیوم بین‌‏المللی متشکل از دانشگاه‌های آلمان و قطر ثبت شد.‏

 

 

به گزارش خبر کشاورزی، دکتر محسن پوررضا بیلندی، عضو هیات علمی گروه آموزشی علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به همراه تیمی از اعضای ‏هیات علمی در راستای ایجاد ارتباط با دانشگاه‌ها و سازمان‌ها و مراکز پژوهشی علمی بین‌المللی به منظور شناساندن ظرفیت‌ها و ‏توانمندی‌های دانشگاه بیرجند، گسترش همکاری‌های دو جانبه آموزشی، پژوهشی و فناوری با کشورهای جهان، همکاری در ‏تبادل استاد و دانشجو با خارج از کشور و ارتقای رتبه دانشگاه در پایگاه‌های ملی و بین‌المللی، پروژه‌ای را با عنوان «بهبود کارآیی ‏سامانه‌های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران)» با همکاری چند مؤسسه و دانشگاه بین‌المللی ‏از آلمان و قطر به ثبت رساند‎.‎

 

به نقل از دانشگاه بیرجند، بدین ترتیب دانشگاه بیرجند در رقابت با دانشگاه‌ها و مؤسسات قدرتمند داخلی و خارجی موفق شد به کنسرسیومی بین‌المللی ‏متشکل از دانشگاه صنعتی برلین (جزو ۱۰۰ دانشگاه اول دنیا)، دانشگاه دولتی قطر(تنها دانشگاه دولتی کشور قطر و جزو ۴۰۰ ‏دانشگاه اول دنیا) و دو موسسه فنی – مهندسی و آموزشی آلمانی وارد شود.

عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به عنوان مسئول پروژه و نماینده دانشگاه ‏بیرجند (طرف ایرانی پروژه) پیشنهاد برای دعوت دکتر محمدعلی شهیدی، دکتر عباس خاشعی سیوکی، دکتر محمدعلی بهدانی و دکتر ‏هادی معماریان، چهار تن از اعضای هیات علمی گروه‌های علوم و مهندسی آب، زراعت و اصلاح نباتات و منابع طبیعی و ‏آبخیزداری را به عنوان همکار به رییس کنسرسیوم ارائه داد. ‏

پوررضا بیلندی ابراز امیدواری کرد: ماحصل این همکاری علمی منجر به انتقال تکنولوژی، یافتن راه‌حل‌های پایدار و اجرایی در‏خصوص استفاده از آب‌های نامتعارف برای کشت زعفران (به‌عنوان محصول استراتژیک خراسان جنوبی) همچنین ‏همکاری‌های بعدی در قالب تفاهم‌نامه‌هایی بین طرف‌های این کنسرسیوم شود. / ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 17 =

دکمه بازگشت به بالا