اصفهانزراعت و باغبانی

کشت ارزن در اصفهان با توجه به کم آبی

کارشناس نباتات علوفه‌ای جهاد کشاورزی اصفهان گفت: ۴ هزار هکتار از اراضی اصفهان به کشت ارزن اختصاص داده شده است.

به گزارش خبر کشاورزی آنلاین، شاپور سهرابی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نزدیک به ۱۲ هزار تن دانه ارزن از ارقام محلی و ارقام اصلاح‌شده «پیشاهنگ» و «باستان» برداشت شود.

وی بابیان اینکه در سال جاری حدود ۱۰ تن بذر گواهی‌شده ارزن پیشاهنگ بین کشاورزان توزیع شد، افزود: عمده کشت ارزن استان در شهرستان‌های اصفهان، شهرضا، مبارکه و اردستان است. در سال جاری برای نخستین بار ۲۰ هکتار از اراضی شرکت سهامی زراعی گلپایگان به‌منظور تامین علوفه سیلویی با میزان تولید ۷۰۰ تن به کشت ارزن دم‌روباهی رقم باستان اختصاص یافت.

کارشناس جهاد کشاورزی گفت: بابیان اینکه سالانه بخشی از تولید ارزن استان به خارج از کشور صادر می‌شود، بدون اشاره به رقم صادرات این نوع ارزن در گلپایگان به‌عنوان جایگزین بخشی از نیاز سیلوی ذرت استان کشت شد که در مقایسه با ذرت، صرفه‌جویی حدود ۹۰ هزار مترمکعب آب بدنبال داشت.

سهرابی دوره رشد کوتاه و کشت در فاصله زمانی بین دوگیاه، نیاز آبی پایین(بین سه تا ۴ هزار مترمکعب)، عملکرد مطلوب علوفه سبز(حدود ۴۰ تن در هکتار) و امکان کشت در بیشتر مناطق گرم و معتدل را از مزایای کشت ارزن برشمرد.

ارزن ریزدانه شامل ارزن معمولی و ارزن دم‌ روباهی است. از دانه ارزن برای تغذیه طیور استفاده می‌شود. در ایران دو گونه ارزن معمولی و دم‌روباهی ظرفیت اقتصادی دارند.سطح زیر کشت ارزن در کشور حدود ۹۰ هزار هکتار با میانگین تولید ۱۳۵ هزار تن است.

ارزن بعد از برداشت گندم و جو کشت و اوایل آبان برداشت می‌شود. ارزن دم‌روباهی باستان با توجه به توانایی تولید علوفه در زمان کوتاه و ظرفیت عملکرد مطلوب موردتوجه دامداران است./ ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − چهار =

دکمه بازگشت به بالا