هفتم محرم كه در باور مردم شهرستان مرزي مهران به نام «تراش يا تراش عباس» معروف است به چهره درخشان و دلاور مرد غيرتمند كربلا، اسوه شجاعت و مردانگي، غيرت الله، عباس بن علي (ع) اختصاص دارد.
به گزارش خبر کشاورزی آنلاین، سوگواران حسيني در شهرستان مرزي مهران براي انجام اين آيين روز هفتم محرم همه به حمام ميروند و پس از اصلاح سر و صورت و نظافت لباس تميز ميپوشند.
عاشقان اهل بيت (ع) از كودكان گرفته تا پيرغلامان در حالي كه همگي رخت مشكي پوشيده بودند با حركت از منازل، خود را به امام زاده سيد حسن (ع) رسانده و با برگزاري همايش روز تراش اين سنت ديرپاي مذهبي را بار ديگر در اذهان مردم زنده كردند.
مجيد محمدزاده از بزرگان و يكي از سران طوايف مهران در باره سنت تراش گفت: در گذشته از عصر روز ششم محرم و در شرف شب هفتم اين ماه، مردم مهران با اعتقاد به اينكه كفار مانع دسترسي امام حسين عليه السلام و يارانش به آب شدند، سر و صورت خود را تا پس از روز عاشورا اصلاح نمي كردند.
وي افزود: در اين روز همه عزاداران حسيني به حمام رفته و پس از اصلاح سر و صورت به حالت و سيمايي تطهير شده با الگوگيري از ياران امام حسين(ع) كه خود را براي شهادت آماده كرده بودند به استقبال روزهاي تاسوعا و عاشورا ميروند.
این مسئول افزود: در اين روزها كه حزن و اندوه مردم به سبب شهادت آقا ابي عبدالله (ع) به اوج ميرسد آنها با اجراي برخي از سنتها مانند اصلاح نكردن سر و صورت جلوه واقعي ارادت خود را به امام حسين (ع) نشان ميدهند.
محمدزاده ادامه داد: سنت حسنه تراش نه تنها به منظور اصلاح ظاهري بدن بلكه اصلاح دروني و معنويت بخشيدن شخص به رفتار، كردار، منش خود و زنده كردن امر به معروف و نهي از منكر است چرا كه قيام امام حسين (ع) براي احياي دين، احكام شريعت اسلام و سنت پيامبر (ص) بود.
حركت دستههاي سينه زن و زنجيز زن به سمت امام زاده سيد حسن (ع) در فاصله سه كيلومتري شهر، آمادهسازي مساجد و حسينيهها، علم بندي و سياه پوش كردن سردر خانهها، مساجد و معابر و برپايي نشستهاي روضه خواني، پخت حليم و آش رشته و تهيه و پخش انواع شربت از ديگر آيين هاي ويژه ماه محرم در شهرستان مرزي مهران است.