رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور بیان کرد: رشد ۸۵ درصدی میزان توزیع تخم نوغان و تولید پیله تر ابریشم طی سه سال اخیر تداعی کننده پایان دوره رکود نوغانداری در کشور است.
به گزارش خبر کشاورزی انلاین، دکتر رضا صورتی با بیان اینکه در سال ۹۰ توزیع تخم نوغان حدود ۲۰ هزار جعبه بود افزود: این میزان در سال ۹۶ به حدود ۲۵ هزار جعبه بود که در سال ۱۴۰۰ به حدود ۴۶ هزار جعبه رسید و افزایش ۸۵ درصدی را تجربه کرد.
وی این آمار را نشان دهنده احیای واقعی صنعت نوغانداری تولید ابریشم دانست و گفت: اتفاقات خوبی که اخیرا با پیگیریهای نمایندگان استان گیلان در راه اندازی مجدد کارخانه صنایع ابریشم صومعه سرا انجام گرفته، میتواند احیاء چرخه صنعت نوغانداری را رقم بزند.
رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور ادامه داد: علیرغم محدودیتها در اعتبارات تخصیص یافته به حوزه تحقیقات ابریشم و تعداد اندک نیروهای علمی و آکادمیک مرتبط با این تخصص در کشور، طی چهار سال گذشته فعالیتهای پژوهشی مرکز تحقیقات ابریشم رشد قابل توجه ای داشته و این مرکز با تلاش پژوهشگران خود موفق شده تا دستاوردهایی شاخص را به ثبت برساند که برای بهره بردان و ذینفعان ارزشمند محسوب میشود.
صورتی با اشاره به یک دهه دوران رکود نوغانداری از اواخر دهه ۸۰ تا اوایل دهه ۹۰ گفت: یکی از دغدغههای همیشگی مرکز تحقیقات ابریشم در کنار آموزش و ترویج نوغانداران، تولید هیبریدهای تجاری اصلاح شده و با کیفیت بوده که از مسیر پروژههای اصلاح نژادی در حال انجام است.
وی اظهار داشت: هیبریدهای معرفی شده داخلی از پاییز به صورت محدود و از بهار سال ۱۴۰۱ نیز به صورت انبوه و تجاری در اختیار مرکز توسعه نوغانداری قرار میگیرد که نوید بخش خوداتکایی بیشتر خواهد بود./ ایرنا